Inspirációk

Kontrasztos összecsapás

Szinte tapintható a feszültség, amit érzünk, mikor egymás mellét tesszük az AGULHA és INGEL tapétákat. A sötét, komoly képvilág nekifeszül a világos, játékos látványnak. Oly módon erős az ellentét közöttük, hogy csak hosszas szemlélődés során tűnik fel, hogy a két tapéta tulajdonképpen ugyanabban a fürdőszobában van.

MelogranoMuro

A legelső jogos kérdésünk az lehetne, hogy vajon mit keres a tapéta a fürdőszobában. A válasz nagyon egyszerű és szenzációs; a Melograno Muro vízálló tapétákat is készít, így bizony már csempe helyett tapéta is díszítheti a fürdőszobák falát.

Ha tehát találunk a kollekcióban olyan tapétát, melyet például a zuhanyzónkban tudunk elképzelni, cseppet sem kell aggódni: a korszerű gyártástechnológiánknak köszönhetően mehet tapéta a zuhanyzóba.

Visszatérve a két fürdőszobai tapéta között tátongó feszültségre, első körben vegyük szemügyre közelebbről az AGULHA tapétát. Az igen nagy népszerűségnek örvendő dzsungelhangulatot idéző pálmalevelek továbbra is töretlen sikert tudhatnak maguknak a belsőépítészet világában. Ezúttal bátorkodtunk lemondani a zöld színhatásról, sőt, helyette egy markánsabb hangvételű hangulatot kívántunk megjeleníteni.

Az eredmény az lett, hogy az egész fürdőszoba kapott egy merőben fegyelmezettebb hangsúlyt. A játékosság csak az ezüstösen burjánzó pálmalevelek kavalkádjában jelenik meg, ezt leszámítva egy érett, céltudatos miliővel árasztja el a teret. Az AGULHA kimondottan azoknak a személyeknek a tapétája, akik tántoríthatatlanul küzdenek álmaik elérésében; a játékosságnak is van helye, de a lényeg továbbra is az eltökélt komolysággal való haladás a siker ösvényén.

Blogunk másik főszereplője, az INGEL már egy sokszorta üdébb hangvételű tapéta. Ugyanazt a fürdőszobát, amit az AGULHA fegyelmezettséggel fűszerezett, az INGEL már egy pajkos, játékos köntösbe öltöztet. A színes foltokból álló, mozaikhatást idéző alkotás még egy angyalszobor ábrázolásával meglep minket. Az összhatás itt sokkal világosabb, s a tarka cserépdarabok összjátéka egy kellemes, ugyanakkor megfelelő arányban szórakoztat minket. 

MelogranoMuro 

Elmondható tehát, hogy a tapéta képes fényt vinni, illetve elvenni a szobából. Az AGULHA visszafogottabb, míg az INGEL rendkívül világos, szinte ragyogó. Végezetül egy apró, hasznos tanáccsal szeretnénk hozzájárulni a sikeres tapétaválasztáshoz. Mindig vegyük figyelembe, hogy a tapétához megfelelő színű, fényű lámpákat tegyünk a szobába, ugyanis egy tapétához nem illő fény semmissé tudja tenni azt az erőt, ami valójában a falidekorokban leledzik.