Hírek

A feminin enteriőrök varázslatos titkai

A belsőépítészetben igencsak nagy népszerűségnek örvendő feminin designokhoz szeretnénk néhány támpontot adni blogunkkal. Elöljáróban: Már egy remek színnel, vagy design tapétával garantált a siker.

MelogranoMuro_blog3_05

Aki forgolódott már huzamosabb időt a belsőépítészet világában, annak jó eséllyel tűnhetett fel, hogy az iparágban dolgozók esetében igencsak magasabban reprezentáltak a nők, mint a férfiak. Nem véletlen ez az arány, ugyanis a modern építészet egyre inkább szofisztikált, finom és kecses szín- és formavilágot követel meg.

Természetesen ez továbbra sem jelenti azt, hogy a maszkulin elemek mellőzve lennének; a legpazarabb szobabelsők ugyanis a kettő megfelelő arányú ötvözetéből állnak össze. Szinte lehetetlen feladat lenne pontosan megfogalmazni, mi tesz nőiessé egy designt, néhány pontban mégis megpróbáltuk összeszedni.

 

Színek

Feminin szobák esetében kardinális a színválasztás, legyen szó a tapéták, vagy éppen a falak színéről. Elsősorban a finom, visszafogott színek preferáltak. Gondoljunk a világosabb púderes, krémes- illetve semleges hatású árnyalatokra.

Amennyiben élénkebb színek kedvelői vagyunk, az sem baj, hiszen a kulcskifejezés itt is: a megfelelő arány. A legtöbb tapétagyártó csekély számmal mutat be feminin tapétákat, de mi a Melograno Muro-nál igyekszünk minél nagyobb számban ilyen jellegű egyedi tapétával szolgálni. Ha pedig nem találtál kedvedre valót, ne aggódj, mert szakembereinkkel közreműködve megtervezheted magadnak a saját egyedi designer tapétádat.

 

MelogranoMuro_blog3_06

Az alapszínek megválasztását követően fémes színekkel emelhetjük az enteriőr nívóját. Csak néhány említésre méltó példa: az ezüstös-acélos árnyalatok örökzöldek, semleges árnyalatuknak köszönhetően szinte lehetetlen mellé lőni, ha ezt választjuk. Továbbá ott van még az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő „rózsaszínes arany” (ismertebb nevén: rosegold). A legmerészebb lakberendezők pedig egy vagány design érdekében még réz egyéb árnyalatait is bátran viszik be a szobába. A legparádésabb eredményt talán egy jól megválasztott tapétával érhetjük el. Egyedi tapétáink megrendelésekor a tapéta anyagát is megválaszthatod, melyek között fémes hatású tapétát (Luce) is tudsz készíttetni.

 

MelogranoMuro_blog3_04

Formák

A formák esetében értelemszerűen bútorokról és berendezési tárgyakról beszélünk. Az összkép úgy lesz egyre femininebb, hogy az éles, szögletes vonalakkal és formákkal rendelkező tárgyakat jelentősen lecsökkentjük.

Persze nem kell megszabadulni teljesen az élesebb formáktól sem, hiszen úgy lesz meg az igazán hangulatos balansz, ha itt-ott néhány erősebb vonalú forma is ott van a szobában.

 

Minták és textúrák

A feminin hatás érdekében igazán értelemszerű lépésnek tűnik a virágminták használata. Ezt lehet még tovább bolondítani más dzsungelhatású növények mintájával. Remek választás lehet a visszafogott, apró minta is, mint például az apróbb pöttyök. A titok nyitja sosem abban van, hogy végletekig erőltetünk egy kedvelt mintát, ugyanis az teszi igazán otthonossá a helyet, hogy megfelelő arányban keverünk – akár egymástól egészen eltérő – mintákat. Attól lesz igazán élő, ha itt-ott vegyül a fényes a mattal, a puha a keménnyel, vagy éppen az érdes a simával. Ha igazán feminin szobát szeretnénk, legyünk bátrak a különböző anyagok és textíliák elegyítésében is.

MelogranoMuro_blog3_03

Amennyiben eltaláljuk a megfelelő arányokat, remekül megférhet egymás mellett több anyag is. Legyen szó selyemről, bársonyról, vászonról, pamutról, vagy épp kasmírról. Ismét csak a saját tapétáinkat tudjuk ajánlani, hiszen jelenleg négy, egészen különleges anyag közül tudtok választani. A fényes hatás érdekében a már említett Luce tapéta a nyerő. A finom, selyemre hajazó tapétánk a Vento nevet viseli, ám ha markánsabb anyaggal díszítenél, akkor arra ott a Terra névre hallgató tapétánk. Végül egy egészen rendkívüli innováció: a vízálló tapéta. Eredeti nevén: Aqua Brutale. Nem gondolnánk, hogy csempe helyett tapéta is működni tud, de a modern gyártási folyamataink ezt is lehetővé teszik. Ráadásul a fürdőszobai tapéta igencsak populárissá kezd válni a belsőépítészet világában.

MelogranoMuro_blog3_02

Kiegészítők és bútorok

Ha összeállt a szoba alap színvilága, következő kérdés, hogy milyen kiegészítőkkel lehet még inkább femininné tenni egy szobát. Ha ezen berendezési tárgyak anyagáról esik szó, akkor íme néhány klasszikus: a kristály, az aranyozott, vagy éppen aranyozott hatást idéző tárgyak, vagy a márvány. Ezek már kitűnő kiindulási alapok. De legyen szó akár egy fiatalos, letisztult szobáról, vagy éppen egy sűrű díszekkel tarkított enteriőrről, az egyik – ha nem a – legdominánsabb tényező a falak színvilága.

A Melograno Muro tervezői különös figyelmet szentelnek annak, hogy ügyfeleiknek az egyedi, méretre gyártott tapétákkal a legjobban megjelenítsék a megrendelő egyéniségét. Így ha egy igazán feminin szobát szeretnénk, egy elegáns olasz, vagy egy romantikus francia tapéta bármikor jól mutat a szobában.

A szobanövények is megérnének egy külön blogot, ám csak említés szintén elmondható, hogy ezek visznek igazán életet egy szobába. A jól megválasztott szobanövények a szoba alapszínéhez passzoló vázákban valóságos édenné varázsolják a szobát. Ha pedig nem áll módunkban dzsungellé varázsolni a szobát, úgy ismét nagyszerű megoldás lehet egy növénymotívumokkal teli, netalán dzsungelt ábrázoló egyedi design tapéta. Ez pedig igazán édeni állapotokat teremthet bármilyen enteriőrbe, melyhez örömmel ajánljuk dzsungel-tematikájú tapétáinkat is. Ahogy cégunk, a Melograno Muro mottója is szól: Rittorno All’Eden, avagy; vissza az Édenbe!